Einde trekkingweek
Halloo!
Het is alweer het einde van de trekkingweek. Het was echt een gave week, het begin hebben jullie de vorige keer al over kunnen lezen. We zaten de rest van de week dus in het guesthouse in Sultan Bathery, een stadje in Kerala. Het guesthouse hier viel achteraf wel mee, het was oud enzo maar goed te doen, vooral omdat ik dacht dat ik de trekkingweek in een tentje zou zitten. Er was alleen geen ophanghaakje voor de klamboe, dus heb ik een touw om de plafond ventilator gefixt zodat die klamboe kon hangen. Die wilde ik echt boven mn bed hebben want er kruipt en loopt van alles. Eigen beddengoed op het bed gedaan, kon ik prima slapen:)
Woensdagochtend werden we wakker, zat er een heel grote kakkerlak in de badkamer:O Best eng en vies haha, hij liep natuurlijk op mij af dus. Bij het ontbijt tegen Dayal gezegd maar die vond het wel grappig. Bij het ontbijt kreeg ik ook ineens te horen dat ik tijdens mijn vrijwilligerswerk in het ziekenhuis bij een gastgezin zou moeten verblijven. Dat wist ik dus niet van tevoren en dat lijkt mij ook helemaal niets. De mensen in India zijn heel erg aardig en ik weet dat die mensen mij graag zouden ontvangen, maar het lijkt mij gewoon niet echt wat en ik zit veel liever samen met de andere vrijwilligers van projecten hier in een vrijwilligershuis, waar ik ook vanuit gegaan was. Als ik dat van tevoren had geweten had ik daar ook niet voor gekozen om dit project zo te doen. Dat was echt een tegenvaller, want ik had heel erg uitgekeken naar het medische project. Dayal zei al dat er geen andere optie was. Nouja, ik al denken, dan pak ik wel een hotel, maar dat is ook niet wat, want ik zou dan hoe dan ook 2 weken en 3 weekenden alleen zitten daar in Mysore. Daar heb ik niet zo veel zin in. Nouja, maar eens even over nadenken hoe ik dat ging oplossen.
Die dag zijn hebben we een zware dag gehad! We gingen met de jeep op weg, richting de grotten. We moesten lang lopen en over soms wat lastige paadjes enzo, maar toen we er waren was het wel gaaf. We waren bij de Edakkal cave, wat zoiets betekent als ' rock between rocks', dat is wel op de foto te zien. Stonden ook allemaal tekens (petroglyfen ofzo) van meer dan 3000 jaar oud in de wand, wel leuk om te zien. Van hier had je een uitzicht over het Wayanad district waar we dus doorheen lopen. Daarna gingen we naar een waterval; Soochipara waterfalls. De weg hier naartoe was erg zwaar, echt klimmen joh. Over smalle en slechte paadjes, soms moest je je zelfs aan touwen vasthouden. Als je viel dan viel je goed, want het was erg stijl. Het was dus ook wel een beetje spannend af en toe, en vooral heel inspannend. Had ook veel last van mn oren, die weer telkens dicht gingen zitten en daardoor hoge druk in mn hoofd ofzo, heel naar maarja. Toen we later bij de waterval kwamen was het echt wel mooi. We konden op de rotsen komen daar voor, en werden echt helemaal nat, compleet doorweekt, wat heel lekker was na die route er naartoe. Nouja, daarna moesten we nog weer terug naar boven haha. Echt wel zwaar al met al, maar heel gaaf. Daarna even lunch gehad in een restaurantje en verder naar 2 andere watervallen; Kanthampara waterfalls en Meenmutty waterfalls. Deze waren ook mooi, hier hoefden we alleen niet zo heel veel voor te klimmen. Hier weer leuke aapjes tegen gekomen onderweg. De laatste waterval, Meenmutty, was erg leuk, omdat allemaal mensen onderaan in het water gingen liggen. Allemaal mannen met doekjes om haha. Nou daarna terug naar het guesthouse, kakkerlak nog steeds daar:S Ik de wc en badkamer maar vermeden. Na het eten is hij gelukkig weggehaald door iemand. Kon ik de badkamer eindelijk weer in haha. Toen maar lekker gaan slapen want na het eten is het al vrij snel laat (eten rond 8u/half9 hier) en we waren heel moe.
De volgende dag, donderdag, gingen we een trekking van 5-6 uur maken. We reden met de jeep naar een bepaald punt in de bergen vanwaar we gingen lopen. Eerst langs een soort uitkijktoren. Vandaar dwars door de natuur verder omhoog. Ook best wel zwaar. Je wordt zo warm en moe haha. Er was ook niet echt een pad, meer een soort spoor waar eerder mensen hebben gelopen. Wel heel gaaf om te doen, want je kon telkens terug naar beneden kijken hoever je al wel niet gelopen was. We hadden geluk met het weer, het was wat bewolkt. Als het wamer zou zijn, zou het niet uit te houden zijn en bij regen konden we ook niet veel. Deze hele week hadden we daar geluk mee. We hebben heel lang gelopen en geklommen, onderweg een paar meertjes gezien, er schenen schildpadden in te zitten, maar niet gezien jammer genoeg. Uiteindelijk waren we al boven de wolken, de berg, Chemprapeak, is 2100 meter hoog. We waren op ongeveer 2000 meter hoogte. Op de foto's kan je een beetje zien hoe we zijn gelopen haha hopelijk is het een beetje te zien hoe ver. De uitkijktoren staat er van bovenaf ook wel op in de verte. Als je dan boven staat heb je wel een heel gaaf uitzicht! De weg terug naar beneden was af en toe best lastig, je gleed makkelijk uit. Dat andere meisje is zelfs een paar keer gevallen:O Na deze dag ook weer blij dat we in de jeep zaten. Daarna even snel wat mailen. Ik ga waarschijnlijk het programma wijzigen. Bij het eten daar even over gesproken, Dayal zou bellen naar de organisatie hier, en die heb ik later ook aan de telefoon gehad. Ik kan na volgende week in Madikeri blijven of alvast naar Goa om een ander project te doen. Ook kwam die man ermee dat ik volgende week bij mijn introweek alleen zou zijn, maar er bij de cultuurweek wel 2 anderen zouden zijn, dus ik kan ook kiezen dat te doen. Daarbij krijg je ook yoga en bollywood film enz dus dat is ook leuk. Nou even denken dan maar weer.
Uiteindelijk bedacht dat ik dan de cultuurweek ga doen, die start in Madikeri waar ik morgen naartoe ga. Op donderdag ga je dan naar Mysore tot vrijdag. Dan blijf ik daar en ga ik die rest van de vrijdag Mysore palace nog bekijken en dan zaterdags naar Goa om daar 2 weken een ander project te doen. Daar zitten meer mensen, o.a. dat meisje waar ik nu ook mee ben, dus dat ik wel leuk.
Nou de badkamer was gisteravond ook nog steeds kakkerlakvrij, dus even lekker 'gedoucht' met een emmertje:P Even anders, maar toch lekker om schoon te zijn na deze dagen.
Vanochtend bij het ontbijt mn plannen ongeveer aan Dayal verteld, ben benieuwd of hij nu straks iets meer weet. Vandaag zijn we naar Kuruva Island geweest. Met de jeep op weg, tot aan een soort bamboe bootje waarmee we de rivier overstaken naar het 'eiland'. Wel leuk, daarna op het eiland rondgelopen maar dat was nog niet zo geweldig. Er liepen ook wilde dieren los rond dus dat vond ik nog wel even leuk, maar Dayal maakte het spannender dan het was denk ik. Hij vroeg of we konden wegrennen als er een olifant aan zou komen haha. Nou toen waren we terug, rond 3uur en dat was het eind van deze week. Morgen vertrekken we naar Madikeri. Dus vanavond maar even vast de spullen opruimen.
Ik zal nog wat foto's plaatsen zometeen als het lukt, en dan horen jullie weer van me als ik in Madikeri zit! Hopelijk kan ik dan ook eindelijk een simkaart halen en bellen/smsen, kan ik ook wat makkelijker laten weten hoe het nu staat met mn programma.
Nou, enjoy de foto's en tot de volgende keer!:)
XXX Marijke
(K)
heey marijke
is het nog wel beetje leuk
en nog 3 en halve week en dan ben je zo beetje weer terug hier in huis
en ik hoop dat alles verder goed met je gaat
en is het eten daar lkkr vast wel ofniet
haha
maa ik zie je over 4 weekjes wel weer
doegghh
(k) je lieve kleine zusje
(K)(K)(K)
Hey Marijke
We hebben je verhalen gelezen, heel indrukwekkend!
We wensen je verder een goede reis, en hopelijk maak je niet veel gekke dingen mee!
En bovenal geniet er van!
Groetjes Edwin en Marieke
Dankje! Jaa ben wel aan het genieten hoor, alles gaat goed tot nu toe!