marijkeINdia.reismee.nl

Palolem beachweek, project en Hampi

Hooii!

Ik ben inmiddels al weer thuis:O maar toch maar even vertellen hoe de laatste weken waren!

Ik was dat weekend dus lekker op het strand, bij Anjuna lekker zwemmen en gegeten bij Curlies:) niet meer gaan parasailen wat wel jammer was, maar we hadden genoeg lol haha. Maandag zijn we naar Palolem gegaan voor de beachweek. 's Middags aangekomen bij Dreamcatcher, park met allemaal huisjes vlak aan het strand, echt heel leuk, eigen badkamertje haha:p In Palolem was het echt heel mooi, het strand was heel mooi, water echt heel lekker! We hebben de eerste paar dagen niet zo veel gedaan daar, behalve wat liggen, shoppen, eten enzo. Woensdagochtend heel vroeg een boottochtje gedaan op zee, dolfijnen gezien! Echt wel gaaf:P Woensdagavond naar een film op het strand geweest. Ze lieten hangover II zien, opbrengst was voor een goed doel daar, echt leuk. Donderdags kwamen 2 anderen van onze groep ook naar Palolem, waren we met zn 6en, heel gezellig. 's Avonds met zn allen uit eten bij Cuba, heel leuk restaurant aan het strand met leuke muziek! Daar wat andere mensen ontmoet die door India aan het reizen waren. Veel mensen uit Londen, en MIguel, een jongen uit Colombia. Die wist een of ander feestje, een silent disco party haha. Vet grappig, iedereen staat daar los te gaan maar je hoort niks geen muziek omdat je zo'n koptelefoon op hebt allemaal. Wel heel gezellig, erg laat geworden haha. Volgende dag kwamen nog 6 van ons richting Palolem, ons hele huis zat daar zowat haha. Lekker met zn allen gegeten, 's avonds bij het kampvuur op het strand gezeten, echt heel gezellig! Zaterdag lekker niks gedaan, we zouden 's avonds eigenlijk nog naar een feestje maar Miguel en ik waren zo moe dat we in slaap waren gevallen en alles gemist hebben:o Beetje jammer maarja. Zondag moesten we alweer weg daar, week was vrij snel gegaan. Miguel ging naar Hampi, dat is een stadje met allemaal ruïnes, het was vroeger de hoofdstad van een machtig rijk, allemaal tempels en paleizen lagen er. Schijnt heel interessant te zijn, dus afgesproken dat als ik tijd had ik ook zou komen. Wij gingen terug naar Assonora voor het project.

Maandagochtend ging ik dus met Shahabeh naar het nieuwe project. Nou, wij hoopten dat het veel leuker zou zijn, omdat het een groter ziekenhuis was, en het was een maternity hospital dus dat klonk wel goed. Kwamen we daar, werd er gewoon eigenlijk niet naar ons omgekeken. We konden niks doen, en we zagen ook nog eens niks interessants ofzo omdat we de hele tijd op de zuster aan het wachten waren. Die liep telkens weg en liet ons daar zo een halfuur zitten. Wij telkens vragen of we wat konden doen maar dat schoot ook niet echt op, beetje jammer. Maarja, 's middags maar lekker met zn allen naar Anjuna gegaan, want het was mijn verjaardag! Lekker bij Curlies eten of course:P Hadden de meisjes met zn allen een kadootje geregeld, en een brownie met kaarsjes erop, echt zoo leuk!:D Echt hele leuke verjaardag gehad! Hopelijk krijg ik snel de foto's.

Dinsdag zijn we nog een keer naar het project gegaan, dachten dat het vast beter zou zijn die dag. Jammer genoeg was dat niet zo. Wel wat rare dingen gezien. Er was een vrouw die vanaf zondag al pijn had, en die dag had ze om de minuut weeën. Ze zag er echt uit alsof haar kind er elk moment uit kon komen zetten:o Maar niemand keek er echt naar om, ze lag daar maar zelf op haar bankje. Wij telkens vragen aan die zusters of er niet eens een dokter zou komen, maar die kwam niet. Uiteindelijk had een van de zusters gekeken, moest ze direct naar de labour room. Maar die is beneden, dus daar moest ze even zelf naartoe gaan lopen:o Echt raar. Zo'n beetje 5 minuten later was dat kind er al, en kon ze weer terug naar boven lopen:o Hard joh. En wij stonden ons daar maar een beetje nogal nutteloos te voelen. Nja, 's avonds zijn we naar Baga gegaan, Janis en Saskia opgezocht die inmiddels al uit het huis vertrokken waren. Gezellig om elkaar weer te zien haha.

Woensdag maar uit gaan slapen en het project overgeslagen (normaal 6uur 's ochtends;o). Woensdags is er een heel grote markt in Anjuna en aangezien het mijn laatste woensdag was wilden we daar graag heen dus. Heb ook besloten toen om toch wel naar Hampi te gaan. Had er al veel goede verhalen over gehoord en ik had niet zo'n zin om mn laatste dagen daar te verpesten met niks doen, dus ik dacht pff ik ga gewoon haha. Dus een treinticket geboekt en dan zou ik donderdagochtend daarheen. Treinreis ging redelijk, en Miguel haalde me op bij het station dus dat was mooi. Ik zou er ook nooit in mn eentje heen zijn gegaan denk ik, het is gaaf dat je zoveel mensen ontmoet tijdens het reizen waar je dingen mee samen kan doen! Hampi zelf was echt leuk, we hebben paar mooie dingen gezien, mooie uitzichten en tempels, en de omgeving was echt heel gaaf! De volgende dag hadden we een motorbike gehuurd hahah, vet lachen met dat ding. Wel handig, want zo konden we mooi makkelijk en snel van de ene naar de andere ruïne. Hebben dus heel wat daarvan gezien die dag, o.a. het oude royal enclosure, olifanten parkeerplaatsen, tempels, o.a. een ondergrondse, en nog veel meer. Hopelijk kan ik snel foto's plaatsen!

Nou 's avonds moesten we een trein of bus terug naar Hubli hebben, waar ik 's nachts met de taxi opgehaald zou worden, want ik zou zaterdag alweer terug naar nederland gaan:o Wij overal vragen op het station, maar dat is zo irritant in India, mensen zeggen maar gewoon wat als ze geen zin hebben je te helpen ofzo. De een zegt er is geen bus, de ander zegt hij gaat om 10u, de ander zegt hij gaat morgen enz. Uiteindelijk dus 's nachts een trein genomen. Komen we midden in de nacht in Hubli aan, maar mijn taxi chauffeur had die avond afgezegd:o ik moest maar een trein nemen, maar zover wij wisten ging die niet:O Stonden we daar. NOu, later om half 7 's ochtends zou er een gaan, zou nog wel goedkomen qua tijd dan. Maar ik wachten en wachten, trein kwam gewoon niet:o Gedoe daar joh, uiteindelijk toch een taxi kunnen vinden daar (nadat iemand mij verteld had nee er gaan geen taxi's van dit station:s, wel dus:s), was ik nog gelukkig op tijd in Goa, mn spullen gepakt en gelijk naar het vliegveld gegaan!

Eerst naar Mumbai gevlogen, kom je daar aan, mag je het vliegveld nog niet in, omdat mn volgende vlucht pas over 6,5 uur was. Moest ik eerst maar 3 uur in een wachtruimte gaan zitten:o moest je nog voor betalen ook, afzetters haha, maarja. Zat ik later eindelijk in het vliegtuig van Mumbai naar Zurich, werd ik ziek:o en dat ben ik nu nog maarja, nu ben ik gelukkig thuis.

Pff dit was wel weer een lang verhaal, dacht ik zet het er toch nog maar even op, hopelijk kan ik snel nog wat foto's er bij op zetten als ik die heb (camera lag nog in India, sd kaartje wordt opgestuurd als het goed is:o)

Nou dit was mn reis dan! (In het kort) Hoop iedereen snel mn fotoboek te kunnen laten zien en hopelijk tot mn volgende reisblog van mn volgende reis(A)

XXX

(K)