Project Dhumaskar hospital
Hoii!
Ik zit nu in het internetcafe, het internet doet het eindelijk weer hier. Heb een vrij drukke week gehad, eindelijk met mn project begonnen en nog veel dingen in de middag en avond gedaan.
Maandagochtend gingen we dus naar het ziekenhuis. Het is echt een heel klein ziekenhuis, 10 bedden in totaal. Het is meer een huisartspraktijkje met wat extra's zoals een echo apparaat, rontgenapparaat en een O.K. Iedereen loopt weer op blote voeten rond binnen, De kamer van die arts zelf is echt vet mooi, heel netjes, en met airco haha. Het is een bende van papieren en medicijnen overal, maarja het werkt allemaal wel. Die arts is echt heel aardig, hij vindt het heel leuk dat ik geneeskunde doe en wil me van alles uitleggen en vertellen, hij betrok me ook bij onderzoeken, echt leuk. Het is heel gaaf om te zien hoe alles hier gaat, ze hebben niet zo veel geld en middelen als dat wij gewend zijn. Meestal gaat hij gewoon van de meest waarschijnlijke diagnose uit, zonder bevestiging, bloedonderzoek bijv is erg duur. De mensen zijn niet verzekerd en kunnen dat soort dingen niet betalen. We zien veel patienten met rugklachten door het tillen met dingen op hun hoofd, iedereen krijgt hier een spuitje met diclofenac. Verder komen er veel vrouwen voor een zwangerschapstest. Dat is echt apart hier, echt elke vrouw die wij gezien hebben die zwanger bleek wilde het niet hebben. Als ze al 2 of 3 kinderen hebben willen ze er niet meer, en van voorbehoedsmiddelen lijken ze nog nooit gehoord te hebben:o. Ze hebben hier een paar pillen waarmee ze het af kunnen breken en daarna worden er best veel abortussen gedaan. Verder is het wel verboden het geslacht van de baby voor de geboorte te bepalen, omdat de mensen liever jongetjes dan meisjes krijgen hier (die kosten meer, vooral als ze gaan trouwen) , ze zijn dan bang dat ze expres de zwangerschap alsnog afbreken als het een meisje is:s Wij mochten deze week ook bij een abortus zijn op de ok. Echt wel heel gaaf dat we alles mee mochten maken. Verder hebben we nog veel echo's gezien, er komen veel mensen met nierstenen. Er lag ook een vrouw opgenomen die een operatie had gehad. We hebben gezien hoe ze een ECG maken, heel ouderwets, maar het werkt wel! Later werden er nog rontgenfoto's gemaakt bij iemand, hangen ze die foto gwn bij de ingang op om te drogen haha.
Nou we hebben nog veel meer gezien maar dat komt later wel.
XXx